Sposób przygotowania

Wodę zagotować z solą i octem. Do wrzątku wbijać jajka tuż nad powierzchnią wody. Gotować około 4-5 minut. Później wyjmować z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej i ułożyć na półmisku.
SOS:
Kostkę rosołową rozrobić w wodzie i zagotować ( około 250 - 300 ml ). Dołożyć chrzan. Całość podbić mąką rozmieszaną ze śmietanką, tak aby sos był gęsty. Doprawić do smaku i zagotować.
Gorące jajka polewać gorącym sosem i całość można posypać szczypiorkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Dobre!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !