Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
kiełbasa biała surowa (cienka) 300 g
pomidorków koktajlowych żótych 5 sztuk
pomidorków koktajlowych czerwonych 5 sztuk
sałata 1 sztuka
miód spadziowy 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól
pieprz
feta 50 g
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka na ciepło

• kiełbaski piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 15 minut, wyjąć,
• ziemniaki dokładnie umyć, pokroić w dość duże kawałki, przyprawić solą, pieprzem, papryką i kurkumą,
• piec w tłuszczu pozostałym z kiełbasek w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 30 min,
• po tym czasie dołożyć do ziemniaków pokrojone kiełbaski, przekrojone na pół pomidorki, pokrojoną w paski paprykę i piec jeszcze 10 minut,
• na talerzach rozłożyć umytą i porwaną sałatę, na niej ułożyć ciepłe składniki sałatki,
• z oliwy, octu, miodu, musztardy soli i pieprzu zrobić dressing, polać nim sałatkę,
• na całość pokruszyć ser

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 15.02.2012 23:14
Uwielbiam
ewelinapac 06.01.2012 11:43
świetny pomysł
1j1o1l1a1 21.04.2011 21:45
nieco pracochłonne...ale skoro ma być dobre to warto :)
ZEWA 13.12.2010 23:50
ciekawy przepis
justyna111 11.09.2010 11:40
bardzo mi sie podoba
Lidia11 06.09.2010 22:45
apetyczna ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak