Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jagodowy skubaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl.
margaryna 1 kostka
jajko 5 szt.
cukier puder 6 łyżek
proszek do pieczenia 15 g
kakao 3 łyżki
cukier 1 szklanka
jagody 30 dag
kisiel 1 z owoców leśnych

Przepis i sposób przygotowania na: jagodowy skubaniec

Margarynę rozpuścić.Żółtka wymieszać z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać 2 kopiaste szklanki Mąki, proszek do pieczenia, ubijamy mikserem. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy 3 łyżki kakao. Wszystkie części zawijamy w folię i zamrażamy. Na spód skubiemy kakaowe ciasto, na nie skubiemy część białego ciasta. Na białe ciasto kładziemy jagody i borówki. Białka ubijamy z 1 szklanką cukru i kisielem z owoców leśnych, oraz 2 łyżkami soku jagodowego na sztywna masę i układamy na owocach. Na białko skubiemy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 21.02.2011 00:08
pysznie się zapowiada :)
pacpaw 20.02.2011 03:33
ładny mi skubaniec
bejciu24 19.02.2011 18:50
apetycznie wygląda
Emilia22 19.02.2011 14:26
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak