Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić.Żółtka wymieszać z cukrem pudrem na puszystą masę, dodać 2 kopiaste szklanki Mąki, proszek do pieczenia, ubijamy mikserem. Ciasto dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy 3 łyżki kakao. Wszystkie części zawijamy w folię i zamrażamy. Na spód skubiemy kakaowe ciasto, na nie skubiemy część białego ciasta. Na białe ciasto kładziemy jagody i borówki. Białka ubijamy z 1 szklanką cukru i kisielem z owoców leśnych, oraz 2 łyżkami soku jagodowego na sztywna masę i układamy na owocach. Na białko skubiemy ostatnią część ciasta. Pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ładny mi skubaniec
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pysznie się zapowiada :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !