Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi
sok z cytryny 2
cebula 3
miód 3 łyżki
rodzynki 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól
pieprz
olej 3 łyżki
kapusta czerwona 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z kapustą

Filety , ilość dowolna polewamy sokiem z cytryny , tylko z połowy , lekko oprószyć solą i pieprzem . Odstawiamy w zimne miejsce . Kapustę poszatkować i sparzyć na sitku i skropić tym sokiem z cytryny co nam pozostał . Cebule kroimy w pół plasterki. Podsmażamy na patelni cebulę i kapustę , potem polewamy winem i chwilkę musimy poddusić . Następnie dodajemy miód, listek , rodzynki i resztę przypraw . Całość już możemy spokojnie dusić tylko 10 minut . Na wierzchu już tylko układamy rybę skrapiamy ją rozpuszczonym ciepłym masłem i całość dusimy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.11.2012 17:37
pyszna
babcia
babcia 19.11.2012 17:37
pyszna
ElizaT 23.03.2011 10:10
wierzę, że dobrze smakuje ;)
Margo1 19.02.2011 14:06
Świetny obiad , pięknie się prezentuje i na dodatek ma cudowny niespotykany smak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak