Sposób przygotowania

Rozpuść masło i wymieszaj z pokruszonymi herbatnikami, mielonym kardamonem, cukrem. Ciastem wylep tortownicę i podpiecz ok 10 min w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Ubij żółtka z 100g cukru, sokiem z limonki. Następnie ubijaj masę w wodnej kąpieli, aż zgęstnieje.

Białka ubij z pozostałym cukrem i wymieszaj z wcześniejszą masą. Dodaj skórkę z limonki, wymieszaj i wyłóż na podpieczony spód. Włóż ponownie do piekarnika na 15 min.
Wstaw ciasto na 2 godziny do zamrażarki. Przed podaniem ubij śmietanę i rozsmaruj na cieście. Udekoruj skórką z limonki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !