Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z cielęciną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
cebula
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1 litr
ziemniaki 50 dag
mrożone jarzyny
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z cielęciną

Mięsko kroimy w kostkę , tak samo robimy z cebulą , mięso podsmażamy na oleju i smażymy razem z cebulą , potem jak podsmażymy to zalewamy gorącym bulionem i gotujemy . W między czasie ziemniaki obieramy w kostkę , natkę pietruszki możemy zapodać do gotującego się wywaru, tylko poszatkowaną natkę . Po pół godzinie dodajemy ziemniaki , potem już tylko doprawiamy do smaku jeszcze gotujemy aby ziemniaki się ugotowały . Przed podaniem posypujemy natką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 23.03.2011 10:11
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak