Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane naleśniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,1\\4 szklanki
woda 1 szklanka
szynka gotowana 10 dag
mleko 1 szklanka
sól
ser żółty 30dag
smietana 18% kubek
cebula
słonina 5 dag
jajko 2
pieczarki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane naleśniki

Z jajek , maki mleka i wody robimy ciasto naleśnikowe najlepiej mikserem , jest szybciej Słoninę roztopić i smażyć naleśniki na roztopionym tłuszczu .A pieczarki kroimy w paski , cebulę siekamy . Pieczarki i cebule dusimy też na łyżeczce tłuszczu, posypać duszone pieczarki sola i pieprzem. Na tych naleśnikach kładziemy najpierw po plasterku szynki a następnie to co się dusiło na patelni . Tak przygotowane naleśniki zwijamy w rulonik i od razu przekładamy do naczynia żaroodpornego , następnie posypujemy startym serem , zaś całość zalewamy śmietaną i zapiekamy w piekarniku .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak