Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tawa Chirino

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
olej roślinny do smażenia
cebula 2 kg
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka
cynamon 1 łyżka
wódka 1 kieliszek
pomidory krojone z puszki 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ryż 1 szklanka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tawa Chirino

Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go w tym czasie płuczemy i kroimy schab w kostkę , podsmażamy schab około 5min z każdej strony.
W tym samym czasie gdy smażymy schab obieramy i kroimy cebulę w pół talarki , gdy tylko schab nam się usmaży przekładamy go do żaroodpornego naczynia.
Następnie wlewamy olej na patelnie i go podgrzewamy, teraz smażymy cebulę na złoty kolor i dodajemy ją także do naczynia żaroodpornego.
Przyprawiamy przyprawami: pieprz ziołowy,cynamon,kucharek,pieprz czarny.
I podlewamy wódką oraz wodą.
Następnie wsypujemy ryż i dodajemy pomidory w puszce.
Do rozgrzanego średnio piekarnika wstawiamy danie na 2:30 min w temp. około 75-100 sto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak