Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żółty makaron z cytrynowym szpinakiem i krewetkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
krewetki koktajlowe 1 opakowanie
makaron ryżowy wstążki 1 opakowanie
jogurt bałkański 2 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
skórka otarta z jednej cytryny
czosnek ząbki 3
imbir starty 1 łyżeczka
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
feta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: żółty makaron z cytrynowym szpinakiem i krewetkami

• makaron włożyć na około 3 minuty do zagotowanej wcześniej wody z dodatkiem kurkumy,
• po tym czasie makaron odcedzić i przelać zimną wodą,
• 2 ząbki czosnku posiekać i podsmażyć na patelni z dodatkiem oliwy,
• dodać szpinak, smażyć,
• dodać pokrojony ser, jogurt, sok z 1/2 cytryny i przyprawy, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
• na drugiej patelni, podsmażyć na oliwie posiekany ząbek czosnku i imbir,
• dodać krewetki, chwile smażyć,
• przyprawić solą i pieprzem, dodać sok z 1/2 cytryny, wymieszać jeszcze chwile smażąc,
• na talerzu ułożyć makaron, na nim masę szpinakową, na niej krewetki, posypać całość skórką z cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 22.04.2011 06:28
ciekawy przepis
ben-ka 19.03.2011 16:38
ślicznie wygląda,brawo !!!!
bami 16.03.2011 19:52
Prezentuje się bardzo apetycznie :)
aniolek2 26.10.2010 17:25
Przepis świetny!
PaniMISIOWA 02.10.2010 11:24
piękne zdjęcie!
Monika179
Monika179 29.08.2010 13:13
pychotkaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak