Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z różowego grejpfruta i krewetek tygrysich

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza - kolby miniaturowe 6 szt
liście rukwi 55 g
krewetki obrane 150 g
sos
olej słonecznikowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
pieprz
seler naciowy (pokrojony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z różowego grejpfruta i krewetek tygrysich

Blanszować słodką kukurydzę we wrzącej wodzie przez 2 minuty, następnie opłukać i osuszyć. Pociąć na plasterki grubości 1 cm.
Włożyć większe liście sałaty do szklanej salaterki. Na wierchu ułożyć kukurydzę, krewetki, grejpfrut i seler, a na koniec pozostałe liście sałaty.
Wymieszać składniki sosu i polać nim sałatkę. Podawać od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak