Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z rusztu z sosem pesto z kolendrą i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak drobno pokrojony 200 g
kolendra świeża 60 g
czosnek zmiażdżony 3 ząbki
orzeszki nerkowca posiekane 55 g
oliwa 175 ml
sól
czarny pieprz
feta 115 g
pieczarki posiekane 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z rusztu z sosem pesto z kolendrą i fetą

Dusić szpinak 2 minuty, odcedzić dokładnie, odstawić.
Kolendrę, czosnek, orzeszki i połowę oliwy zmiksować, dopóki orzechy się nie rozdrobnią. Dodać połowę fety, resztę oliwy i zetrzeć na gęste puree.
Rozgrzać piekarnik do 200stC. Lekko posmarować oliwą dużą formę do pieczenia i ułożyć na niej grzyby spodami do góry. Na każdym położyć łyżkę szpinaku i przybrać sosem. Całość posypać reszta fety. Doprawić i skropić oliwą. Piec 25-30 minut, dopóki grzyby nie zmiękną. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak