Sposób przygotowania

Zmieszać połowę miodu i skórkę pomarańczową z jogurtem, delikatnie dołączyć maliny, dbając by pozostały całe. Zostawić na 10 minut, aby maliny puściły sok. Ponownie wymieszać.
Wsypać płatki na suchą, rozgrzaną patelnię i przypiekać 1 minutę. Dodać resztę miodu i wymieszać, aby pokrył płatki. Podgrzewać 2 minuty, ciągle mieszając, aż płatki staną się złociste i chrupiące.
Przygotować 4 porcje, do każdej szklanki wkładać kolejno warstwę płatków, jogurt z malinami i jeszcze jedną warstwę płatków. Całość udekorować świeżymi malinami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !