Sposób przygotowania

Na stolnice wsypać mąkę dodać masło, 2 łyżeczki soli i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję kruchego ciasta, Szybko zagnieść, odłożyć do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzać masło. wsypać posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać mielone mięso, podlać szklanką wody i dusić. Gdy woda odparuje, zdjąć z ognia, przyprawić do smaku, wystudzić. Ciasto rozwałkować na gr 1/2 cm. Wycinać krążki, łyżeczką nakładać farsz zlepiać jak pierogi. Ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Podawać do czystych zup.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam pierogi z mięsem :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !