Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka marchwiowo-selerowo-jabłkowa z kapustą włoską i majonezem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew surowa 3 szt.
jabłka 2 szt
seler 1/4 szt.
kapusta włoska 1/8 główki
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
majonez 3 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka marchwiowo-selerowo-jabłkowa z kapustą włoską i majonezem

Marchew, jabłka i seler obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Wymieszać i dodać po 1 łyżeczce cukru i soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Kapustę drobniutko pokroić w paseczki i dodać do surówki, wymieszać i dodać 3 łyżki majonezu, delikatnie wymieszać i wstawić do lodówki. Wspaniały dodatek do mięs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 19.02.2011 18:47
brzmi dobrze
halinka1011 19.02.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak