Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drozdżowe mufinki z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 150 gram
mleko 200 mililitrów
mąka 450 gram
cukier 5 łyżek
drożdże 50 gram
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: drozdżowe mufinki z rodzynkami

W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże, dodajemy cukier, dodajemy 5 łyzek mąki i odstawiamy do wyrośniecia wszystkie składniki wsypujemy do duzej miski , dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto., ponownie odstawiamy do wyrośnięcia , gdy podwoi swoją obietość ponownie wyrabiamy dodajemy namoczone wcześniej i odciśnięte rodzynki. przygotowujemy forme do mufinek i papierowe foremki, formę smarujemy masłem i wkładamy papierowe foremki. formujemy małe kulki wkładamy do foremek i pieczemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 26.02.2011 18:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak