Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bez pieczenia.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 4 paczki
śmietana kwaśna 8 łyżek
masło 7 dag
kakao 4 łyżki
cukier puder 10 dag
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bez pieczenia.

Herbatniki zemleć przez maszynkę lub w malakserze, wymieszać z resztą składników. Chwilę wyrabiać jak ciasto na pierogi.

Masa jasna:
10 dag wiórek kokosowych
7 łyżek kwaśnej śmietany
12 dag cukru pudru
15 dag masła
1/2 kieliszka spirytusu

Wiórki zalać spirytusem i śmietaną, pozostawić na 10 minut aby zmiękły. Rozetrzeć mikserem cukier z masłem, dodać wiórki i chwilę ucierać.
Na pergaminie rozwałkować ciemne ciasto w kształcie prostokąta na grubość 5 mm i nałożyć na nie równomiernie masę kokosową. Za pomocą pergaminu zwinąć ciasno roladę, zaklejając boki. tak zwiniętą włożyć do lodówki na minimum 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 19.02.2011 21:46
świetny przepis
anja3107 19.02.2011 13:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak