Sposób przygotowania

Filet z łososia opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. każdy jeden dowolnie przyprawiać ja użyłam gotowej przyprawy do ryb i odstawić na co najmniej 2-3 godzinki. Następnie pora pokroić w cienkie paseczki i poddusić na oliwe w garnuszku do miękkości. Folię aluminiową wyjąć posmarować ją oliwą z oliwek położyć na to 2 plasterki cytryny wcześniej dokładnie wyszorowaną i 30 sekund sparzoną wrzątkiem. Następnie położyć łososia i przykryć do duszonym porem. Wycisnąć czosnek 1-2 ząbki na każdy kawałek rybki. Całość posypać świeżo siekanym koperkiem. Na końcu polać kremówką 1-2 łyżki. Piec w mocno nagrzanym piekarniku do miękkości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale mi ochoty na łososia narobiłaś :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam łososia, jeszcze w takim zestawieniu.... Super!
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    super wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale musi smakować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !