Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec domowy ze skwarczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 2 kg
boczek wędzony 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: smalec domowy ze skwarczkami

Słoninę i boczek kroimy na drobne kawałeczki,wkładamy do garnka i topimy,aż nabiorą złocistego koloru,gorące przelewamy do słoików i mocno zakręcamy,gdy ostygną przechowujemy w chłodnym miejscu,ja osobiście wkładam do lodówki.Nie potrzebujemy żadnych przypraw,gdyż smak nam daje wędzony boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 19.02.2011 07:54
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak