Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe sezamki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miód 20 dkg
cukier 10 dkg
oliwa 1 łyżka
ziarna sezamu 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: domowe sezamki

Mód wlewamy do płaskiego niskiego naczynia,podgrzewamy i mieszamy,dodajemy cukier i nadal mieszamy,gdy cukier się rozpuści dodajemy sezam.Podgrzewamy jeszcze aż się sezam zarumieni.Przygotowaną wcześniej blachę natłuszczamy oliwą i wlewamy sezamową masę,wygładzamy natłuszczonym nożem tak aby była jak najcieńsza warstwa,następnie studzimy.Gdy już będzie twarde kroimy na kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 09.03.2012 18:23
to coś dla mnie!!!
Daria14 19.02.2011 07:54
pycha
patusia 18.02.2011 23:51
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak