Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złociste plastry polędwicy wieprzowej

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwiczek wieprzowych 80 dag
cebuli 1 szt.
cytryny 1 szt.
sosu teriyaki 6 łyżek
oliwy z oliwek 2 łyżki
miodu 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Złociste plastry polędwicy wieprzowej

W szklanym naczyniu przyrządzić marynatę: wymieszać oliwę z oliwek, sos teriyaki, sok wyciśnięty z cytryny, miód, cebulę przeciśniętą przez praskę oraz przyprawy: imbir, sól, biały pieprz.

Polędwiczki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości 2,5 cm. Każdy plaster delikatnie rozgnieść dłonią. Przełożyć do naczynia z marynatą, wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.

Plastry polędwiczek układać na patelni grillowej i piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 25.02.2011 11:44
super!
Misiek1 23.02.2011 08:31
Koniecznie muszę wypróbować:)
Nina7 19.02.2011 09:32
W takiej marynacie mięso musi smakować rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak