Sposób przygotowania

Oliwę z oliwek wymieszać z solą, pieprzem, przyprawą do indyka oraz listkami rozmarynu. Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Wymieszać z przygotowana marynatą i odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce.

Pory umyć. W garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru, soli i pieprzu. Do wody wrzucić pory i gotować 8 minut. Wyjąć, osuszyć i pokroić na kawałki długości 7 cm.

Każdy plaster filetu z indyka lekko rozbić i posmarować z jednej strony łagodna pastą ajvar. Na paście ułożyć po kawałku pora. Zwinąć plastry w roladki i spiąć wykałaczką. Roladki ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i piec z każdej strony na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Ciekawe nadzienie do roladek z indyka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wydaje się być super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    mogą być dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    chętnie spróbowałbym takich roladek:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !