Sposób przygotowania

• ziemniaki dokładnie myjemy, kroimy na pół,
• polewamy oliwą, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową,
• pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 30 minut,
• franki kroimy na cztery kawałki i dokładamy do ziemniaków po 20 minutach pieczenia,
• po wyjęciu z piekarnika studzimy,
• rzodkiewki kroimy na plasterki, szczypior siekamy,
• dodajemy do ziemniaków,
• sałatkę polewamy oliwą z pieczenia, octem balsamicznym,
• przyprawiamy solą i pieprzem,
• jajko gotujemy na twardo, kroimy w kostkę,
• parmezan trzemy na tarce,
• po około łyżce parmezanu kładziemy na patelni w kształcie placuszka,
• podgrzewamy do roztopienia i zrumienienia,
• gotowy placuszek układamy na szklance odwróconej do góry dnem i czekamy aż wystygnie,
• w koszyczkach układamy porcję sałatki, posypujemy jajkiem

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    oj, zjadłabym sobie teraz takie coś :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    rewelayjne zdjecie i przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pchelka79

    dzięki
  • 2
    original
    Opublikowano

    luna19

    swietne zdjęcie .. i pysznie wygląda
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Pyszności:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo pomysłowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    ale pycha koszyczki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !