Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka sardynkowo- pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula czerwona 1 sztuka
seler konserwowy 1 słoiczek
sok z cytryny 4 łyżki
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 siekana
sardynki 1 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka sardynkowo- pieczarkowa

Pieczarki kroimy w plasterki- male pieczarki a duze kroimy w kostke lub pol plasterki . Skrapiamy sokiem z cytryny.Przelewamy wrzaca woda na sitku. Odsaczamy . Sardynki odsaczamy i dzielimy na paski lub kostke . Cebule drobno siekamy . Seler odsaczamy . Wszystkie skladniki łaczymy z majonezem , doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie mieszamy . Schladzamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak