Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w 500ml wody. Dodajemy sól, cukier i przeciśniety czosnek. Mąke mieszamy z ziarnami. Wlewamy rozczyn. Wyrabiamy mikserem ciasto. Odstawiamy na 30 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Keksówkę dość długą (u mnie 36x12) smarujemy masłem i posypujemy płatkami owsianymi. Wkładamy ciasto, wyrównujemy mokrą łyżką. Posypujemy słonecznikiem. Odstawiamy na 30 minut do ponownego wyrośnięcia. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w 180st. przez 75-80 minut az zrumieni sie ładnie góra. Wyjmujemy z keksówki i odstawiamy na kratkę do ostygnięcia

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    chlebuś pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    mniam,nie ma nic lepszego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jak ja lubię takie domowe chlebki... :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !