Sposób przygotowania

• 4 ząbki czosnku posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać rozmrożony szpinak, podsmażyć, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać jogurt,
• pestki dyni podprażyć na patelni
• ziemniaki ubić dokładnie, dodać do nich szpinak, jajko i pestki dyni,
• masę dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową
• porcje masy formować w kotleciki, panierować w bułce tartej i smażyć,
• schab pokroić w kostkę, przyprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem,
• na oliwie podsmażyć ostatni posiekany ząbek czosnku, dodać mięso, podsmażyć,
• wlać pomidory, dodać kukurydzę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i bazylią,
• dusić pod przykryciem kilka minut, na koniec dodać posiekany szczypior,
• sos podawać z kotlecikami

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    świetne i jak ciekawie wyglada ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    ciekawe jak smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotka,uwielbiam szpinak
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    jakie fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !