Sposób przygotowania

Rozwałkuj ciasto i wytnij 20 krążków o średnicy ok. 5 cm. W 16 z nich wytnij dziurkę o średnicy ok. 2,5 cm. Na każdym pełnym krążku ułóż po cztery krążki z dziurką. Rozgrzej piekarnik do temp. 210 stopni. Blachę wyłóż pergaminem i rozłóż na nim gniazdka. Piecz 15 minut. Odstaw do ostygnięcia.
Kilka ziarenek kolendry utłucz w moździerzu lub rozgnieć. Awokado przekrój, wyjmij pestkę i skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Łyżeczką wyjmij miąższ i zmiksuj go z orzeszkami, czosnkiem, oliwą i przyprawami na gładką masę. Pastę nakładaj do zimnych gniazdek tuż przed podaniem. Posyp pokrojoną w kosteczkę szynką. Nie trzymaj ich w lodówce, bo ciasto może zmięknąć.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !