Sposób przygotowania

Twaróg mielimy lub przepuszczamy przez specjalną praskę. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty kogel mogel. Mąkę mieszamy z sodą, dodajemy jajka, twaróg i śmietanę, zagniatamy gładkie ciasto. Na koniec dodajemy spirytus.Ciasto wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy, wykrawamy kółeczka za pomocą szklanki, w środku każdego wycinamy mniejsze - za pomocą kieliszka. Oponki smażmy partiami na dobrze rozgrzanym głębokim oleju. Wyjmujemy gdy uzyskają rumiany kolor, osączamy je chwilę na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszne lubię takie
  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    oj lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    tak , tak. polecam! :))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !