Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

* 3 filety soli lub innej ryby morskiej,
* ser mascarpone - 2 lekko czubate lyzki,
* jajo - 1,
* mleko - lyzka,
* maka pszenna - czubata lyzka,
* sól, pieprz ziolowy Prymat,
* olej.

PRZYGOTOWANIE:

Rybe umyc i dokladnie osuszyc, mozna podzielic na mniejsze czesci. Posypac z obu stron sola i pieprzem ziolowym. W miseczce roztrzepac jajo i polaczyc je dokladnie z mascarpone aby nie bylo grudek. Dodac mleko, make i sól, dobrze wymieszac. Panierka ma miec konsystencje gestej smietany, w razie potrzeby dodac wiecej mleka lub maki. Rybe maczac w ciescie i klasc na dobrze rozgrzany tluszcz. Gdy panierka ladnie sie przyrumieni, za pomoca lopatki, przewracamy rybe na druga strone i smazymy do lekkiego zbrazowienia. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem. Bardzo smaczna, delikatna panierka, polecam!

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Ciekawy przepis!
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Dobra
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo interesujące :) Mascarpone zwykle dodaje się do deserów, a tu odmiana :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !