Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ciescie z mascarpone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 3 sztuki
jajko 1
serek mascarpone 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ciescie z mascarpone

SKŁADNIKI:

* 3 filety soli lub innej ryby morskiej,
* ser mascarpone - 2 lekko czubate lyzki,
* jajo - 1,
* mleko - lyzka,
* maka pszenna - czubata lyzka,
* sól, pieprz ziolowy Prymat,
* olej.

PRZYGOTOWANIE:

Rybe umyc i dokladnie osuszyc, mozna podzielic na mniejsze czesci. Posypac z obu stron sola i pieprzem ziolowym. W miseczce roztrzepac jajo i polaczyc je dokladnie z mascarpone aby nie bylo grudek. Dodac mleko, make i sól, dobrze wymieszac. Panierka ma miec konsystencje gestej smietany, w razie potrzeby dodac wiecej mleka lub maki. Rybe maczac w ciescie i klasc na dobrze rozgrzany tluszcz. Gdy panierka ladnie sie przyrumieni, za pomoca lopatki, przewracamy rybe na druga strone i smazymy do lekkiego zbrazowienia. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem. Bardzo smaczna, delikatna panierka, polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 05.06.2013 21:44
Bardzo interesujące :) Mascarpone zwykle dodaje się do deserów, a tu odmiana :)
tomek18 24.03.2012 12:31
smaczna
Justyna37 15.11.2011 13:57
Dobra
Henryka2 18.02.2011 21:26
Ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak