Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowe ciasteczka 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 gram
owoce sezonowe
jajko 1 szt.
mleko 3/4 szklanki
cukier 2 łyżki
budyń śmietankowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: owocowe ciasteczka 2

Ciasto francuskie rozwałkuj i podziel na 12 kwadratów. Połowę posmaruj ubitym białkiem. Z drugiej połowy wykrój okrągłe środki. Kwadratowe krawędzie poprzylepiaj do pełnych kwadratów. Zagłębienia posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Ciastka wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200 stopni przez 15 minut.
Umyj i obierz owoce. Pokrój na kawałki.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Gdy ostygnie, napełnij nim korpusy z ciała francuskiego.l Udekoruj owocami i odstaw na pół godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 25.03.2011 14:11
mam ochotę na takie ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak