Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
pieczarki 5 sztuk
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z pieczarkami

* schab bez kosci w plastrach - 3 sztuki,
* pieczarki - 5 sztuk,
* cebula biala,
* smietana 30% - 3 lyzki,
* natka pietruszki - peczek,
* oliwa do smazenia,
* maka kukurydziana do zageszczenia,
* przyprawy: sól, pieprz ziolowy, pieprz czarny mielony, papryka slodka w proszku, sos sojowy, vegeta.
* kasza jeczmienna - 2 torebki.


PRZYGOTOWANIE:

Schab umyc i osuszyc. Przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, pozostawic na okolo godzine. Cebule i natke umyc i osuszyc. Cebule, pieczarki i natke dowolnie pokroic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic mieso, ktore podsmazyc z obu stron do lekkiego zrumienienia i zalac goraca woda. Doprawic vegeta i pieprzem, dusic pod przykryciem przez 20-25 minut, po czym dodac cebule i pieczarki, dusic kolejne 15-20 minut, na niewielkim ogniu. Zdjac z ognia, dodac smietane i make, dobrze wymieszac, dodac natke i zagotowac. Kasze ugotowac z dodatkiem soli i tluszczu, w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, kasze mozna delikatnie dosolic do smaku i dodac troche masla - wedle upodoban. Kasze podajemy ze schabowymi w sosie pieczarkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 26.10.2012 07:20
schab i pieczarki? mniammmm uwielbiam to połaczenia;D
Rique 15.01.2012 09:33
super wygląda, musze zrobic
Anna133 07.01.2012 18:00
ciekawe jak smakuje nigdy takiego nie robiłam
PaniMISIOWA 03.12.2011 08:57
mniam!
caroline1983 19.05.2011 21:45
Proste a równocześnie bardzo smaczne :)
eli_555 02.03.2011 23:26
pyszny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak