Sposób przygotowania

* schab bez kosci w plastrach - 3 sztuki,
* pieczarki - 5 sztuk,
* cebula biala,
* smietana 30% - 3 lyzki,
* natka pietruszki - peczek,
* oliwa do smazenia,
* maka kukurydziana do zageszczenia,
* przyprawy: sól, pieprz ziolowy, pieprz czarny mielony, papryka slodka w proszku, sos sojowy, vegeta.
* kasza jeczmienna - 2 torebki.


PRZYGOTOWANIE:

Schab umyc i osuszyc. Przyprawic sola, pieprzem, papryka i sosem sojowym, pozostawic na okolo godzine. Cebule i natke umyc i osuszyc. Cebule, pieczarki i natke dowolnie pokroic. Na patelni rozgrzac tluszcz i wrzucic mieso, ktore podsmazyc z obu stron do lekkiego zrumienienia i zalac goraca woda. Doprawic vegeta i pieprzem, dusic pod przykryciem przez 20-25 minut, po czym dodac cebule i pieczarki, dusic kolejne 15-20 minut, na niewielkim ogniu. Zdjac z ognia, dodac smietane i make, dobrze wymieszac, dodac natke i zagotowac. Kasze ugotowac z dodatkiem soli i tluszczu, w/g przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, kasze mozna delikatnie dosolic do smaku i dodac troche masla - wedle upodoban. Kasze podajemy ze schabowymi w sosie pieczarkowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszny schabik
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Proste a równocześnie bardzo smaczne :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    mniam!
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe jak smakuje nigdy takiego nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    super wygląda, musze zrobic
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    schab i pieczarki? mniammmm uwielbiam to połaczenia;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !