Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki z szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 20 dag
cebula 2 szt
kukurydza w puszce
ser żółty 15 dag
sól
olej
pieczarki 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki z szynką

Pieczarki oczyścić i odciąć trzonki. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę i smażyć na oleju ok. 10 - 15 min. Pod koniec smażenia dodać odrobinę kukurydzy. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić kapelusze pieczarek farszem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć w nim pieczarki, zapiekać ok. 30 min. Pod koniec zapiekania posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.12.2015 22:27
gites malines :)
ppaulina 08.05.2014 11:36
jedną porywam
Ela15 23.12.2013 11:32
muszą być pyszne
caralajna 10.08.2013 07:42
bardzo smaczne
Ewelina38 06.03.2013 21:27
jadłam i z pełnym przekonaniem mogę stwierdzić, że takie pieczarki to "niebo w gębie" :)
alaaa 25.04.2012 20:39
bardzo dobre,polecam
Gosia32
Gosia32 26.05.2011 08:25
pycha;]
Rybciia 12.05.2011 15:39
pomysłowe
jeta72 13.04.2011 07:42
Fajne i na pewno smaczne;)
Joanna108
Joanna108 24.03.2011 19:25
pyszniutkie muszą być takie pieczarki
Teresa19 20.03.2011 13:19
Super,polecam.
Ania67 16.03.2011 09:01
Super pomysł
barbara11561 16.03.2011 08:48
pyszne
eli82 13.03.2011 09:04
ciekawe
Mysiunia 12.03.2011 10:15
ciekawy przepis! :)
kochanyptysiu 20.02.2011 12:22
ekstra!
Dorota59 19.02.2011 13:42
pieczareczki-pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak