Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od żółtek. Z białek ubijamy pianę na sztywno. Żółtka roztrzepujemy, dodajemy mąkę i mleko i mieszamy. Dodajemy pianę do żółtek i delikatnie mieszamy. Dosypujemy przyprawy. Szynkę kroimy na drobne kawałeczki i podsmażamy. Masę jajeczną dzielimy na dwie porcje i smażymy na maśle. Kiedy omlet zetnie się z jednej strony, delikatnie przewracamy na drugą stronę. Na wierzchu układamy szynkę i żółty ser. Ściągamy z patelni, składamy na pół i podajemy gorący. Smacznego

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne ,muszę koniecznie takie zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !