Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jaglana z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szkl
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
masło 2 łyżki
powidła śliwkowe 1 szkl
sól do smaku
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jaglana z powidłami

Wodę z mlekiem zagotować dodać szczyptę soli, wsypać kaszę i ugotować do miękkości. Miękką kaszkę wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem, na środek położyć powidła i posypać cukrem. Kaszę można podawać bez masła, cukru i powideł lecz gotowaną w większej ilości mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.04.2013 22:39
Apetycznie się zapowiada.
Seba 06.10.2012 08:49
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak