Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z czerwonej cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 3 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt.
cebula biała 1 szt.
ogórek konserwowy 1 szt.
olej do smażenia do smaku
przyprawa do potraw do smaku
natka pietruszki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z czerwonej cebuli

Czerwone cebule obrać i pokroić na cienkie krążki. Papryczkę oczyścić z pestek i pokroić na paski (ja miałam suszoną, więc ją drobno posiekałam). Białą cebulę i ogórek także pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę rozłożyć na półmisku.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić białą cebulę. Kiedy się lekko zeszkli dodać paprykę i ogórek. Przesmażyć. Dodać trochę wody, wsypać Vegetę ( ja dodałam niecałą łyżkę) i dusić około 5 minut.
Wyłożyć na czerwoną cebulę, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 15.03.2012 12:02
super
Jolanta40 14.05.2011 09:19
lubię czerwoną cebulę w sałatkach
cukiereczek 06.03.2011 10:16
Boska ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak