Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z kapusty czrwonej

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1|2 główki
gruszki 3 sztuki
sok z cytryny 4 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1|2 łyżeczki
cukier do smaku
sól do smaku
goździki mielone 1|2 łyżeczki
olej słonecznikowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z kapusty czrwonej

Kapuste szatkujemy i gotujemy w wrzacej osolonej i lekko zakwaszonej wodzie 8 minut . Odcedzamy i studzimy . Gruszki obieramy i kroimy w kostke , skrapiamy sokiem z cytryny . Z oleju , soku cytryny , cynamonu , gozdzikow i soli robimy sos . Skladniki mieszamy z sosem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 01.04.2013 18:11
Dobra sałatka.
krysia50 10.06.2011 12:13
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak