Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pasek żeberek
kapusta kiszona 70 dag
kminek
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól i pieprz
grzyby suszone 4-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak

grzyby namoczyć w wodzie na 2-3 godziny po tym czasie ugotować i drobno pokroić. nie wylewać wody z grzybów. żeberka ugotować z dodając listek, ziele i pieprz tak aby powstało ok. 2 litrów wywaru mięsnego. kapustę pokroić i zalać wywarem mięsnym oraz grzybowym. gotować do miękkości. na końcu doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agugu1989 13.02.2012 11:47
wyglada smacznie
Olaa 13.11.2011 19:32
uwielbiam i do tego dusicha:)
Wacław 16.08.2011 19:54
pyszna zupa !
pawel6 19.02.2011 13:31
jedna z moich ulubionych zup:)
iwa643 19.02.2011 07:33
lubie
ada12302 18.02.2011 23:16
bardzo lubię
rosik93 18.02.2011 22:12
Lubię.
agnieszka214 18.02.2011 19:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak