Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące placuszki z białym dipem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 szklanki
twaróg 200 g
karmazyn wędzony 100 g
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 2 sztuki
czosnek ząbki 2
jogurt naturalny 2 łyżki
mąka 6 łyżek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące placuszki z białym dipem

• komosę gotować 15 min w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy, następnie pozostawić do ostygnięcia,
• do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
• dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
• wymieszać na jednolitą masę,
• z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
• resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
• wymieszać na gładką masę,
• podawać z plackami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 16.08.2011 09:51
super
kriso 22.04.2011 06:27
pychota
bami 27.01.2011 18:09
Ciekawy przepis :)
Jolanta40 30.10.2010 17:33
chyba się zdjęcia zdublowały
eli_555 01.10.2010 22:38
pyszne danko
iwona332 23.09.2010 12:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak