Sposób przygotowania

• komosę gotować 15 min w wodzie z dodatkiem soli i kurkumy, następnie pozostawić do ostygnięcia,
• do komosy dodać połowę twarogu, wcześniej rozdrobnionego widelcem,
• dodać też, jajka, zmiażdżony czosnek, 4 łyżki mąki, pieprz i sól,
• wymieszać na jednolitą masę,
• z porcji masy formować placki, obtoczyć w pozostałej mącę, smażyć na oliwie na złoty kolor,
• resztę twarogu również rozdrobnić, dodać rybę wcześniej obraną ze skóry, ości i rozdrobnioną,
• dodać jogurt, posiekaną natkę pietruszki i pieprz,
• wymieszać na gładką masę,
• podawać z plackami

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne danko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chyba się zdjęcia zdublowały
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !