Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z selerami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 40 dkg
cebula 1 sztuka
selery 60 dkg
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z selerami

Mięso pokroić na kawałki i podsmażyć na tłuszczu, pod koniec dodać posiekaną cebulę i zrumienić. Zalać wodą, dusić, a gdy będzie półtwarda dodać pokrojone w plastry selery. Pod koniec z masła i mąki przygotować zasmażkę, dodać do sosu i zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 23.10.2011 14:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak