Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z puree porowo-marchewkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 2 filety
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
por 1 sztuka
marchew 4 sztukki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
pietruszka zielona
oliwa 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z puree porowo-marchewkowym

Filety z ryby osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, zamarynować w oliwie i przyprawie do ryb, odstawić na 10-15 minut.
Por pokroić w pół krążki, marchew obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, podsmażyć warzywa ma maśle, dolać pół szklanki wody i poddusić do miękkości (woda musi wyparować).
W tym czasie rybę ułożyć na blaszce, piec w rozgrzanym piekarniku w temp 160stopni ok. 15 minut.
Gotowe warzywa zmiksować w blenderze. Na talerzu uformować warzywne puree (jak ziemniaki), ułożyć upieczoną rybę, posypać posiekaną pietruszką lub koperkiem.
Smacznego!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.05.2011 21:46
Wygląda bardzo apetycznie :)
bernadetta2 23.03.2011 10:34
smaczne
RenataZ-et 01.03.2011 17:01
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak