Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z orzechami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy 30 dkg
cukier 30 dkg
mąka 15 dkg
masło 15 dkg
jaja 4 sztuki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z orzechami

Żółtka, masło i 20 dkg cukru utrzeć, zmielić 30 dkg orzechów i dodać do masy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Ciasto przełożyć na natłuszczona blachę, polać pianą ubitą z białek i 10 dkg cukru, ozdobić połówkami orzechów. Upiec na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 27.02.2011 14:23
pycha
IKrakowianka 19.02.2011 12:01
Potwierdzam, pyszne ciasto
Nina7 19.02.2011 09:30
pychota:)
Iwona51
Iwona51 18.02.2011 19:22
smaczne ciacho tylko brakuje kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak