Sposób przygotowania

Żółtka, masło i 20 dkg cukru utrzeć, zmielić 30 dkg orzechów i dodać do masy. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszać. Ciasto przełożyć na natłuszczona blachę, polać pianą ubitą z białek i 10 dkg cukru, ozdobić połówkami orzechów. Upiec na złoto.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne ciacho tylko brakuje kawy
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pychota:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Potwierdzam, pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !