Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z cukini panierowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt.
mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl.
olej 1/2 szklanki
mąka 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
cukinia 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z cukini panierowane

Cukinie obrać, odciąć końce i pokroić w 1 cm plastry. Oprószyć ziołami prowansalskimi i pieprzem. Każdy plaster obtaczać w mące, rozmąconym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku, posolić. Podawać z dipami lub keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 15.07.2011 07:18
do wypróbowania
Magdalena1110 07.04.2011 07:30
lubię takie
bami 18.02.2011 17:13
Bardzo fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak