Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
miód naturalny 6 łyżek
jajko 2 szt
masło 20 dag
cukier puder 1 szkl
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
śmietana 1 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i dokładnie posiekać nożem. Następnie wbić jajka dodać cukier puder, cukier waniliowy, rozpuszczony miód, sodę rozmieszaną z łyżką wody i śmietanę. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godz. Ciasto podzielić na 4 części, rozwałkować, położyć na przygotowanej blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor. Upiec 4 placki. Po ostudzeniu przełożyć masą serową lub masą z kaszą manną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 29.03.2013 19:39
smaczniutkie
Anna152 23.11.2012 17:52
super
MAR3STA 18.02.2011 17:40
dałabym się pokroić za kawałek tego ciasta;)
Babciagramolka 18.02.2011 17:03
Żebym to ja jeszcze umiała piec
Babciagramolka 18.02.2011 17:03
Żebym to ja jeszcze umiała piec
Babciagramolka 18.02.2011 17:03
Żebym to ja jeszcze umiała piec

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak