Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chruściki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 1 kg
palma 1/2
cukier wanilinowy
śmietana 12-procentowa
proszek do pieczenia 1
olej do smażenia
cukier 1 szklanka
puder cukier

Przepis i sposób przygotowania na: chruściki

do miski włożyć palmę i jaja cukier i cukier waniliowy mieszać mikserem i powoli dodawać mąkę i śmietanę pod koniec dodać proszek do pieczenia zagnieść ciasto.Następnie ciasto wyjąć na stolnicę i rozwałkować podsypując troszkę mąki by się nie kleiło,wyciąć małe kwadraciki w środku zrobić dziurkę i zrobić chruścik.Do wysokiego garnka wlać olej i go nagrzać można wlać 1 łyżkę octu by nie szumiało, do tego oleju wrzucić kilka chruścików usmażyć z dwóch stron,.wyjąć do miski po ostudzeniu posypać pudrem cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 30.03.2011 10:48
Fajne do kawy.
Elżbieta17 19.02.2011 16:28
Na tłusty czwartek jak znalazł:)
m1monika 19.02.2011 14:18
zjadłabym je teraz z przyjemnością :-)
ewasylwia 18.02.2011 17:35
pyszne idealne na tłusty czwartek i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak