Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
masło 15 dag
cukier puder 35 dag
cukier wanilinowy 2 łyzeczki
aromat pomarańczowy do smaku
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Masa serowa

Masło rozgrzać w rondlu, dodać przemielony ser i ucierać dodając po 1 jajku, łyżce cukru, budyń. Wszystko lekko zagotować. Ciągle ucierając zaparzać około 15 minut. Następnie dodać aromat, cukier waniliowy, i otartą skórkę z cytryny. Zdjąć z ognia, lekko przestudzić. Przekładać ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.09.2012 18:03
Do ciasta w sam raz.
Monika193
Monika193 18.10.2011 23:27
super
MAR3STA 18.02.2011 17:43
świetna do kruchych ciast;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak