Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 50 g
jajko 4 szt
so z cytryny 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
bulion drobiowy 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

bulion z drobiu zagotować.ryż umyc,osaczyć,wsypać do bulionu,i gotować 20min na małym ogniu.jajka wbić do miseczki,lekko ubić na pianę,stopniowo dolewać sok z cytryny.odlać szklankę bulionu,po trochu wlewać do masy jajecznej.stale mieszajac.garnek z bulionem zdjąć z ognia
a następnie ciagle mieszajac,wlać masę jajeczną.zupe podgrzać,ale nie gotować,do smaku doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak