Sposób przygotowania

Namoczone dzień wcześniej płaty śledziowe pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na parę minut.
W tym czasie obrać, pokroić drobno i sparzyć cebulę, wystudzić.
W misce połączyć śledzie, cebulę i buraczki( mogą być krojone lub tarte, na zdjęcie w sałatce są tarte) , wymieszać sosem zrobionym z majonezu, śmietany i pieprzu. Odstawić do przegryzki, najlepsze są następnego dnia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ładny kolor
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    śliczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego....
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    to będzie moja ulubiona sałatka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !