Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z marchwiowo-selerowo-jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew surowa 2 szt.
jabłka 2 szt
seler mały 1 szt.
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
jogurt naturalny 250 ml
cukier 1 łyżeczka
orzechy włoskie 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z marchwiowo-selerowo-jabłkowa

Warzywa obrać ze skórki, jabłka obrać i usunąć gniazdka nasienne. Zetrzeć na tarce warzywnej o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny, doprawić sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Jogurt wymieszać z cukrem i szczyptą soli, dodać do mieszanki warzywno-owocowej, wymieszać i posypać startymi orzechami. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak